פצע בנמרכז הלשון

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

31/03/2014 | 14:15 | מאת: ג

ד"ר גל אבישי שלום , יש לי פצע במרכז הלשון שלושה וחצי חודשיים , אני במעקבים במרפאות פה וולסת . בפעם הראושנה שזומנתי בדק אותי רופא וטען שאולי זה פטריה וזומנתי לביופסיה שבוע אחרי הגעתי ובראושי שאני הולכת לעבור ביופסיה בדקו אותי שוב פעם ובנוסף אבחנה של מנהל המחלקה (פרופסור) לטענתם הייתה אין צורך לבצע ביופסיה לפי דעתם זה פטריה נתנו לי משחר דקטרין אור ג'ל וזומנתי לעוד שבועים הפצע ירד טיפה אך במרכז הפצע במגע הוא קשה ... הגעתי שוב פעם ואותו רופא שבדק אותי הסתכל טען שאכן יש קצת שיפור קטן אך הקושי במרכז הפצע עדיין נמצא, זומנתי לביקורת בעוד חודש בדק אותי הרופא , רופא מומחת ( שהיא טענה שזה בכלל לא פטריה) ובבדיקהת של הרופא והפרופסור הופניתי לעשות הפעם ביופסיה ... לעוד שלושה שבועות ... הפצע לא כואב בכלל .... אך מבצעים ביופסיה במרכז הלשון והאם תופרים לאחר לקיחת הרקמה לבדקיה.... אווצ האם זה כואב הוא שזה נסבל וכמה זמן בערך הביצוע? ואך נראה לך כל הסיפור אשר אני מתארת אותו האם זה חשד לסרטן בלשון? אודה מראש תשובתך ...

שלום ג. כמובן שקשה לדון באבחנה בלי לראות את הנגע. התופעה הנפוצה ביותר הנראית כאזור אדום במרכז הלשון היא אכן פטריה. קיימות טבליות מציצה אשר יעילות יותר בעיני כטיפול אנטי פטרייתי מאשר הג'ל שנעלם תוך שתי בליעות. מה גם שאמרת כי ג'ל דקטרין כן שיפר את מראה נגע. הייתי מנסה טיפול מעין זה לפני ביופסיה. ביופסיה מהלשון מתבצעת בהרדמה מקומית עם תפירה בסוף. לא נעים אך בהחלט נסבל. הטיפול לרוב לוקח דקות בודדות. אם הרופא שראה את הנגע היה חושד בסרטן הפה כבר מזמן היית אחרי ביופסיה.... בהצלחה !

03/04/2014 | 15:41 | מאת: ג

ד"ר צהריים טובים, ראשית מתנלצת על כל השאלות שלי. תיארתה את משיש לי שזה כתם אדום במרכז הלשון. מה שיש לי זה מאין צלקת כך הרופא תיארה ויש את הפצע שהוא קשה באמצע יש לו במרכז כפצע מאין פס לבן. תודה ומאוד מקווה שתשיב לי על ההודעות ממתינה ומאוד מאוד מודה לך

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה