האם מדובר בטנטון פועם הנובע ממפרק הלסת?

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

12/12/2013 | 12:34 | מאת: רונוש

שלום אני בת 30, 4 חודשים לאחר לידה, סובלת מדלקת פרקים קלה מאוד מאוד ARTHRITIS PSORIATIC שפרצה פעמיים בכף היד (תודה לאל) לאחר הלידה הראשונה (לפני כ 4 שנים). לפני כחודשיים החלוו תחושות לחץ ורעידות מלוות בלחץ באזור אוזן ימין.את הרעידות אני חשה בעיקר במקום שקט מאוד ולפעמים ישנם התקפונים גם כשאני במקום רועש. נבדקתי אצל אאג כולל סיב אופטי ללא ממצא פתולוגי ובדיקת שמיעה תקינה לחלוטין. טופלתי בהצלחה בארקוקסיה. לאחר כשבועיים שוב החל אותו הסיפור נשלחתי לפה ולסת (ד"ר אורית קרמר) שרשמה כך: בבדיקה עדות לנקודת טריגר בטמפורליס טנדון מימין, עדות להידוק שיניים ללא שינויים בפרקי הלסת. במידה והתופעה תחזור אז ממליצה על סד לילה קשיח. הלכתי לנוירולוג שדיבר על STAPEDIUS SYNDROMEמ והפנה אותי ל MRI מוח עמ"נ לשלול גידול. ה MRI תין תודה לאל. כיום אני מטופלת כ 3 שבועות עם אלטרולט שהחל מ 10 מ"ג ועלה ל 30 מ"ג. והתחלתי עם סד לילה כ 3 ימים ואפילו התחלתי דיקור סיני.אציין כי אני אדם מאוד לחוץ ועברתי שנה קשה. אני יודעת שאני צריכה ךפנות לפורום פה ולסת אך אני פונה אליכם מאחר ולאחר ש"חפרתי" באינטרנט הבנתי שישנה תופעה הנקראת "טנטון פועם" הנובע מבעיות המפרקי הלסת. ההגדרה של טנטון פועם די תואמת את תחושת הרטט/רעד בתוך האוזן. להלן שאלותיי: 1. האם אכן מדובר בטנטון פועם או שהיו צריכים לעלות על זה בבדיקת השמיעה? 2. אם מדובר בטנטון הנובע ממפר הלסתק האם זה יכול לעבור באמצעות אלטרולט וסד לילה? 3. האם להמתין כרגע ולחכות להשפעת הסד לילה והאלטרולט או לפנות למרפאת טנטון? אני אובדת עצות בבקשה עזרו לי אנא הכווינו אותי

שאלתך איננה קשורה לנושא הפורום כלל. ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי פנים ולסתות הקיימת בבבית הספר לרפואת שיניים באונ' תל אביב בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה