לשון נפוחה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

30/11/2013 | 16:44 | מאת: דלית

שלום שלושה שבועות לאחר הלידה הלשון התנפחה ובמקביל היתה אפטה בצד שמאל של הלשון. לאחר שבוע האפטה חלפה בעוד שהלשון נותרה נפוחה ובעלת סימני שיניים. בבדיקות דם נמצא שרמת ה-TSH תקינה (0.58)וישנה עליה באחוז האאוזינופילים (6.3%) וערך אבסולוטי 0.41. בביקור אצל רופאת המשפחה 3 ימים מתחילת הנפיחות נאמר לי שהנפיחות תחלוף מעצמה בתוך 10 ימים. אך חלפו 14 ימים והנפיחות נותרה ללא שינוי. מה לעשות?

התופעה והבדיקות תואמות תגובה אלרגית. הנסיגה של הנפיחות לרוב חולפת תוך מספר ימים אך לעיתים היא ממושכת יותר. אם חלפו יותר משבועיים גשי אל רופאת המשפחה שראתה לראשונה שתסתכל שנית.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה