אפטות חוזרות בפה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

29/11/2013 | 18:50 | מאת: חן

שלום רב, אני בת 28, בריאה בד"כ. מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי אפטות בפה בתדירות משתנה. לפני שנה חליתי בסטרפטוקוק חריף בגרון שטופל בכמות נכבדת של אנטיביוטיקה ומאז האפטות לא מפסיקות לרגע. בכל זמן נתון יש לי 3-4 פצעים בפה... הם מחלימים ומייד נוצרים חדשים. אני ממש ממש סובלת ולא מוצאת פתרון. הייתי אצל רופאת פה ולסת והיא נתנה לי משחה שלא עוזרת בכלום וגם אצל מומחה לזיהומים שאמר שאין מה לעשות... ממש ממש קשה לי ואני מסרבת להאמין שאין שום דרך להקל על הבעיה :-(

04/12/2013 | 20:33 | מאת: חן

שלום חן, סליחה על הדילוג. אפיות חוזרות הן תופעה עקשנית וטורדנית. למרבה הצער אין פתרון קסם לבעיה. במקרים מסויימים אפטות נוטות להופיע במצבי מתח בחיים, במקרים אחרים קיימת נטיה גנטית/משפחתית לתופעה. ישנו מגוון רב של טיפולים שעד היום לא הוכחו באופן חד משמעי כמרפאים את הנגע אלא כמשככי כאב. שווה לעבור בירור במסגרת מרפאה לרפואת הפה. בבלינסון - 039377201

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה