טיפול מומלץ בצסטה בלסת התחתונה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

18/10/2013 | 07:05 | מאת: טלי

לביתי בת ה10 אובחנה ציסטה מאוד גדולה בלסת התחתונה, שגרמה לפגיעה בצמיחת השיניים הקבועות. נעשתה ביופסיה, נשלל סרטן והודגם נוזל שגרתי לצסטה - לדברי הרופא המטפל בבית החולים בו נעשתה הציסטה. הומלץ על ניקוז והוצעו לנו שתי חלופות: הכנסת נקז למשך מס חודשים עם שטיפות יומיות או הלבשת שן תותבת עם פין שישב בתוך הציסטה וישמש כנקז. מספר שאלות: האם תהליך הניקוז עם שן תותבת שיושבת על הציסטה (בניגוד לנקז שיושב בחלק נמוך שלה), יעילה באותה המידה? כיצד לבחור בין החלופות? בהן היתרונות והחסרונות של כל פרוצדורה? תודה

תהליך הקטנה של ציסטה בלסת כולל תקופה של מספר חודשים בהם מושאר נקז בין החלל של הציסטה לחלל הפה. לעיתים לא משאירים נקז אלא פתח גדול שדורש טיפול מתמיד באמצעות שטיפה עם מזרק פעמיים ביום. מטרת הטיפול היא היפוך הלחצים. כאשר הציסטה גדלה היא מפעילה לחץ על הסביבה וגורמת לספיגת העצם של הלסת. מעין בלון שמתנפח באיטיות. כאשר משאירים פתח ניקוז לציסטה, הלחץ מן הסביבה גדול יותר מן הלחץ שמייצרת הציסטה "המפונצ'רת" והיא קטנה בהדרגה. כל דרך להשארת הציסטה פתוחה טובה בעיני. למען האמת אינני מכיר את השיטה עם השן התותבת. כל עוד הציטסה פתוחה לחלל הפה באופן קבוע הטיפול אמור לעבוד. אני חושב שהבחירה צריכה להיות משותפת בין הילדה, ההורים והרופא מתוך מחשבה על נוחותה של הילדה בתקופת הטיפול. בהצלחה !

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה