צמיחה של משהו מוזר מתוך החניכיים

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

12/10/2013 | 16:09 | מאת: נעמי

שלום, אני במהלך טיפולי שיניים. לפני כמה חודשים עשו לי מבנה מאמלגם באחת השיניים ושמו מעליו כתר. הכתר הציק לי, וכיוון שהיה מודבק עדיין בדבק זמני, הורדתי אותו. ואז שמתי לב שליד מבנה האמלגם, במקום שבו החניכיים נוגעות באמלגם, יש מעין חוטים אדומים שיוצאים מהחניכיים. חשבתי בהתחלה שאלו חתיכות עגבנייה שנכנסו מתחת לכתר, אבל כשניסיתי להוציא אותם, שמתי לב שהחוטים מחוברים לחניכיים ומדממים כשאני נוגעת בהם. מה זה יכול להיות? זה נראה ממש מוזר, כאילו חוטים אדומים עבים צמחו לי מתחת לכתר..

אכןלא נעים. כאשר רופא השיניים שולח מידה לכתר למעבדה הוא משתמש בחוט שהוא דוחף מתחת לחניכיים. מרב הסיכויים שמדובר בשאריות מן החוט הזה. פני אליו/ה ושאלי

19/10/2013 | 19:17 | מאת: נעמי

שלום ותודה על תשובתך. בוודאות לא מדובר בחוט שהכניס רופא השיניים..זה פשוט הדימוי הכי קרוב למה שאני רואה שצמח לי מתוך החניכיים. אלו מעין חתיכות חניכיים אדומות מאוד ודקות מאוד שכאילו מטפסות על מבנה האמלגם. כשאני נוגעת בהן הן נהיות אדומות אפילו יותר. ואם אני מנסה למשוך אותן הן מדממות. משהו ממש מוזר. לא נראה לי כמו דלקת חניכיים, אבל זה ההסבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה