lichen planus

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

09/10/2013 | 18:25 | מאת: סיגל

שלום ד"ר, הנני בת 48, בבדיקת פה ולסת בבית חולים אובחנה הבעיה הנ"ל שלהלן סיכום האבחנה: לשון: סטריאות לבנות בצידי הלשון דו"צ, שליש אחורי. רירית בוקלית: מספר איזורים של סטריאות על גבי הריריות הבוקליות, אינן מתקלפות. אזורים מרוכזים יותר בסמוך לאזור רטרומולרי. בעקבות כך, נקבע לי מועד לביופסיה רק לעוד 3 חודשים. מתוך חקר באינטרנט הבנתי שלמחלה יש אחוזים נמוכים להתפרצות מחלה ממאירה. אני מאוד חרדתית באשר למצבי והייתי רוצה לדעת האם ניתן לטפל בכך והאם ניתן למנוע את התפשטות המחלה לממאירה. ומדוע קובעים ביופסיה לאחר זמן רב מיום איבחון המחלה? אודה על תשובתך המהירה - סיגל.

ביופסיה בחשד לליכן פלנוס איננה דחופה, אך שלושה חודשים הם זמן רב מדי. אינני יודע מדוע קבעו מועד זה לביופסיה. אחוזי הסיכון להתמרה של ליכן פלנוס הם מאד נמוכים, וההתייחסות היחידה לנושא היא מעקב בלבד. במידה וקיים נגע בפה שלא עובר לאחר יותר משלושה שבועות, יש להגיע לבדיקת פה ולסת.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה