מוקוצלה אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

05/08/2013 | 11:42 | מאת: ילנה

שלום, לבני בן ה 6 יצא מן פצע בשפה התחתונה בתוך הפה, הפצע הוא לבן. אתמול היינו אצל רופא הילדים שאמר שזה דומה מאוד למוקוצלה, ונתן הפנייה לרופא פה ולסת.אציין שביום חמישי הוא קיבל מכה בסנטר. השאלה שלי האם זה מסוכן? האם אני צריכה בדחיפות לקחת אותו לרופא זה? מה זה אומר בכלל מוקוצלה? תודה רבה

אם אכן מדובר במוקוצלה, בהמחלט לא מדובר בנגע מסוכן.

מוקוצלה היא תופעה המתבטאת בנפיחות כחלחלה, לרוב בחלק הפנימי של השפה התחתונה. מתחת לרירית בשפה התחתונה קיימות בלוטות רוק קטנות מרובות, כאשר צינורית ההפרשה של בלוטת רוק קטנה כזו נסתמת, הבלוטה ממשיכה לייצר רוק אך אין לו לאן להתנקז ונוצרת הנפיחות בשל הצטברות הרוק.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה