ליכן פלאנוס

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

19/01/2012 | 14:51 | מאת: שלי

אובחנתי שיש לי כנראה ליכן פלאנוס. נקבע לי תור לביופסיה. כיצד מבוצע החיתוך ומהיכן לוקחים את הביופסיה? מהלחי? משפה הפנימית, שם יש לי פצעים? כמה זמן החלמה? איך בדיוק נוצרת מחלה זו? התור לביופסיה מאוד מאוד רחוק, האם יש דרך לקצר תהליכים?

הביופסיה מבוצעת באלחוש מקומי מהחלק הפנימי של הלחי או מהאזור בו קיימים הנגעים, לפי החלטת הרופא המבצע. לרוב מבוצעת תפירה בסוף הפעולה. את הביופסיה ניתן לעבור במחלקות בבתי החולים או באופן פרטי. זמן הההחלמה הוא מספר ימים. ליכן פלנוס היא מעין "פריחה" הנוצרת בחלל הפה ולעיתים גם בעור הגוף. הסיבה למחלה לא ברורה במלואה.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה