הפרעות קצב?

דיון מתוך פורום  לב האישה

03/07/2012 | 22:17 | מאת: זהבית

בוקר טוב, אני בת 44 ונשלחתי לעשות הולטר לאחר תלונות על מקרים של תחושת בהלה בלב או הגברת קצב הלב מספר פעמים ביום. חשוב לציין לפני כ 10 חודשים עברתי צינטור ונתגלתה איזו חסימה קטנה שהגוף כבר טיפל בה בעצמו. כיום מטופלת במדלל דם והורדת כולסטרול. תוצאות ההולטר: קצב בסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 55 בממוצע לדקה מהירות מקסימלית: 101 בממוצע לדקה מהירות ממוצעת: 72 הפרעות קצב חדריות VPC'S נצפו 17 VPC'S במשך הבדיקה נצפה זוג VPC'S בודד ממוקד אחד הפרעות קצב על חדריות APC'S נצפה APC אחד הפרעות הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו אודה לך מאוד על תשובתך המהירה :)

04/07/2012 | 15:48 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום זהבית, בדיקת ההולטר נועדה בעיקרה לקשר בין התלונות של החולה לממצאים ברישום הא.ק.ג וזה על ידי כך שאת לוחצת על כפתור בזמן התלונות. גם במקרה שלך המטרה העיקרית שלשמה בוצע ההולטר זה לראות מה רשם קצב הלב בזמן התלונות שעליהן את מתלוננת. עד כמה שהבנתי משאלתך לא הרגשת את התלונות הללו בזמן ההולטר. במקרה כזה כמובן אין להולטר משמעות גדולה. חשוב אם כן לחזור על בדיקה או ללכת עם מכשיר אחר זמן ארוך יותר כך שניתן יהיה לתעד את רישום הא.ק.ג בזמן התלונות שתיארת של בהלה בלב. תרגישי טוב

04/07/2012 | 23:20 | מאת: זהבית

תודה דר' על תשובתך, אכן הרגשתי בזמן הבדיקה את אותן תחושות אשר בגללן נעשתה הבדיקה... האמת שבמהך היממה עם ההולטר חשבתי לעצמי לכתוב את השעה בה הרגשתי את תחושת ההלם הזה... בכל מקרה אני ממתינה לתור עבור אקו לב במאמץ. האם את חושבת שכדי לחזור על בדיקת ההולטר? מה משמעות הממצאים בבדיקה הזאת? לילה טוב

מנהל פורום לב האישה