יתר לחץ דם.

דיון מתוך פורום  לב האישה

26/06/2012 | 08:22 | מאת: דליה_קו

בעקבות דכאון וחרדה אני מקבלת וויפאקס. כבר כחודש לחץ הדם והדופק עלו . לחץ הדם מגיע לעיתים לערכים של 150/ 100 והדופק בסביבות 95. לפעמים קצת פחות. הפסיכיאטרית אמרה לי כרגע להוריד מינון ואולי בהמשך תתן לי תרופה אחרת שפחות תשפיע על לחץ הדם. שאלתי אם זה ממשיך כך עוד כמה ימים האם אני חייבת לקבל גם כדור להורדת לחץ דם? כי אני פוחדת גם לחזור לדכאון בעקבות החלפת התרופה. תודה דליה.

26/06/2012 | 08:29 | מאת: דליה_קו

מציינת שאני בת 57.

04/07/2012 | 15:58 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דליה יתר לחץ דם זה גורם סיכון חשוב מאוד למחלות לב וכלי דם, ואף יותר לנשים. על מנת לאבחן יתר לחץ דם חשוב לעשות מספר מדידות בתנאי רגיעה ומנוחה. במידה ואכן המדידות שתיארת חוזרות על עצמן בזמנים שונים , במספר מדידות, בתנאי רגיעה ומנוחה הרי מדובר ביתר לחץ דם. במידה ויתכן והיתר לחץ דם קשור בתרופה שאת נוטלת, לא ציינת לי את שם התרופה ואם על פי המלצת הפסיכיאטרית אין אפשרות לעבור לטיפול אחר, הרי בהחלט יש להתחיל טיפול ליתר לחץ דם. טיפול מהסוג הזה כולל דיאטה דלת מלח, ירידה במשקל, פעילות גופנית סדירה. אם טיפולים הללו לא יעזרו אזי יש לשקול גם טיפול תרופתי. רצוי לציין שלכל חולה עם יתר לחץ דם כדאי לבצע, בדיקת דם לתפקודי כליות ואלקטרוליטים, בדיקת שתן, אקו לב ובדיקת עיניים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה