פעימות חזקות

דיון מתוך פורום  לב האישה

16/03/2012 | 17:53 | מאת: טלי

אני בת 51 לפני 6 שנים התחילו לי כאבים ולחץ נוראי על שד שמאל אשר עד היום לא התגלתה הבעיה . לפני 3 שנים התחילו לי דפיקות לב חזקות שמורגשות הדופק שלי 70 78 אבל אני מרגישה אותו כל היום עברתי אקו לב ובדיקת מאמץ והכל תקין. עד היום אני מרגישה דופק חזק שמשגע אותי ומתיש אותי. וכן הרגשת שריפה בשד לכיוון הצלע כאב בכתף ומאחורה בגב מקביל לשד.הקרנה ליד האם זה יכול להיות בכל זאת משהו לבבי . ? יש לציין שאני בגיל מעבר ללא מחזור שנתיים

16/03/2012 | 17:56 | מאת: טלי

דוקטור שכחתי לסיכום.. האם יש לסמוך על בדיקת אקו ובדיקת מאמץ שהם תקינים?

22/03/2012 | 18:42 | מאת: ד"ר מירי בליך

טלי שלום, עד כמה שאני מבינה את מתארת שתי בעיות, בעיה אחת הינה הלחץ בחזה. ללחץ בחזה יש סיבות רבות בין היתר בעיה בעורקים של הלב. כמובן על מנת לאבחן את הסיבה ללחץ צריך לקבל יותר פרטים על אופי הכאב ולבדוק אותך.בעיקרון מיבחן מאמץ תקין הוא נגד מחלה משמעותית בעורקים של הלב. בעיה נוספת שאת מתארת הינה דופק חזק בנוכחות קצב לב תקין, אפשרות שיכולה להסביר את המצב הזה היא פעימות מוקדמות. פעימות מוקדמות זה מצב לא מסוכן אך כאשר הפעימה שבאה אחרי פעימה המוקדמת היא חזקה יותר מקודמות. אפשר לאבחן פעימות מוקדמות בביצוע בדיקה שנקראת הולטר לב. בדיקת אקו לב מלמדת על תפקוד הלב והמסתמים. לסיכום טלי אני חושבת שאם את ממשיכה להרגיש לא טוב, חשוב שתמשיכי להיות במעקב מסודר של רופא משפחה ומסגרת של מרפאה קרדיאלית כלשהיא כך שלפי הצורך בהתאם לתלונות ולבדיקה שלך יפנו אותך לבדיקות נוספות ויבחרו את הטיפול המיטבי. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה