דקירות באזור הלב - מקפיצות אותי

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/08/2016 | 00:45 | מאת: דברת

שלום, אני בת 63. בעיה קלה במסתם מיטרלי עם אי ספיקה קלה-בינונית. מדי פעם אני חשה באזור הלב דקירה שנמשכת כמה שניות וגורמת לי לקפוץ בבהלה. מרגיש כאילו משהו מתכווץ שם. מה יכולה להיות הסיבה? איך מטפלים? תודה

01/11/2016 | 18:38 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דברת, סליחה על העכוב בתשובה. כמובן שקשה לומר בוודאות מה בדיוק הסיבה לתחושה שלך בלי להכיר יותר טוב את הרקע שלך, לשמוע יותר מאפיינים על התלונה ולבדוק אותך. לפעמים התלונה יכולה להיות קשורה בפעימה מוקדמת. פעימות מוקדמות זה ממצא שיכול להיות קיים גם אצל אנשים בריאים. לפני שנדון על הטיפול בשלב ראשון יש לאבחן את הבעיה. היתי ממליצה לך לפנות לרופא משפחה, לבצע בדיקות דם בסיסיות ובהמשך להתחבר להולטר דופק, מכשיר שרושם את מקצב הלב במשך 24-72 שעות. חשוב שבזמן התחושה שלך תלחצי על כפתור ואז ניתן יהיה לומר אם אכן מדובר בפעימות מוקדמות. אם תדירות הארועים נמוכה יותר אפשר להתחבר למכשירים איתם ניתן ללכת מספר חודשים. לאחר אבחון הבעיה ניתן יהיה לחשוב על הטיפול המתאים. בהצלחה

מנהל פורום לב האישה