בדיקת אקו לב עקב מחלת קדחת Q

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/06/2016 | 16:06 | מאת: רוני

אני בן 62 שנה , לפני כשלושה חודשים חלית במחלת קדחת Q , היה חום כאבי ראש כל זה עבר אך תוצאות בדיקת הדם מראים חיוב , לאחר חודש ונשלחתי לבדיקה של אקו לב מטענה שיכול להיות שהחדקים סותמים את פתח הלב, זה מה הבנתי אז. היום קבלתי את תוצאות הבדיקה והן : חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאזורי-תקינים. מקטע הפליטה המוערך- 60% עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. עלי המסתם המיטרלי מעט מעובים , עם עקומות זרימה אשר מתאימות להפרעה קלה בהרפייה. הודגמה אי ספיקה טריקוספידלית טריויאלית הפריקארד אינו מעובה. לא נצפה תפליט פריקארדיאלי. אבקש הסבר ובאם צריך טיפול מיוחד או מעקב ואו תרופות. תודה

03/07/2016 | 13:13 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רוני, מחלת קדחת Q עלולה לגרום לדלקת בשריר הלב או בעטיפה של קרום הלב. בדיקת האקו ששלחת לילא מחשידה למעורבות לבבית או מעורבות של קרום הלב. הממצא היחיד שקיים שהוא מאוד קל זה הפרעה קלה בהרפייה, זה נובע יותר מיתר לחץ דם או עודף משקל ובדרך כלל לא קשור בקדחת Q. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה