מה משמעות תוצאות הבדיקה

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/06/2016 | 19:19 | מאת: רונית

בת 50 באקו דופלר נמצא: Aortic valve thickening Tri-leaflet aortic valve Mild to moderate aortic valve regurgitation Mild to moderate tricuspid valve regurgitation. Normal pulmonary pressure מה המשמעויות? תודה

03/07/2016 | 13:06 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רונית, אקו לב היא בדיקה שנותנת מידע על תפקוד הלב והמסתמים. כמובן על מנת לומר את המשמעות של הממצאים יש לדעת למה בכלל הופנית לבדיקה ולהכיר יותר את הרקע שלך. בכל אופן בתשובה החלקית ששלחת לי מתואר שישנה דליפה קלה עד בינונית בשני מסתמים. דליפה קלה היא ממצא פיזיולוגי וממצא תקין אצל הרבה אנשים. כשהדליפה קשה אז היא יכולה לגרום לתלונות שונות. דליפה קלה עד בינונית בדרך כלל לא גורמת לכל תלונות והיתי ממליצה מעקב עם בדיקות אקו לב עתידיות לוודא שאין שינוי בחומרה של הדליפה בעתיד, מה שרב הסבירות שלא יקרה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה