הולטר.........................................

דיון מתוך פורום  לב האישה

19/06/2016 | 11:09 | מאת: לורה

שלום עשיתי בדיקת הולטר עקב דפיקות לא סדירות ופעימה חזקה לאחר מכן שנורא מפריעים לי התוצאות יצאו : pvcs מרובות מזה אומר???? האם מסוכן?

19/06/2016 | 17:54 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לורה, PVC זה אומר שיש פעימה חדרית מוקדמת. התלונות שתארת יכולות להיות מוסברות על ידי הפעימות המוקדמות שתיארת. אם הרגשת את התלונות במהלך החיבור להולטר בזמן שנרשמו הפעימות החדריות המוקדמות הרי הדבר גם תומך בכך שזו הסיבה לתלונות. הסיבות לפעימות החדריות המוקדמות הן רבות, הן יכולות להופיע אצל אנשים בריאים עם לב בריא ובדיקות לב תקינות ואז בדרך כלל אינן מסוכנות והן יכולות ללוות מחלות לב שונות. כמובן בלי להכיר את גילך, מחלות נוספות, רקע רפואי ומשפחתי ובלי לבדוק אותך קשה לומר מה הסיבה אצלך. לפעמים אצל אנשים בריאים הפעימות יכולות להיות קשורות בצריכת אלכוהול, שתית קפה מופרזת, מתחים ועוד. אני ממליצה להשלים בדיקות דם ספירת דם, כימיה מלאה, תפקודי בלוטת התריס, להשלים בדיקת אקו לב שנותנת מדד על תפקוד הלב ועם התוצאות הללו לפנות לקרדיולוג שיחליט לאור התוצאות מה הסיבה לפעימות ובאיזה טיפול יש לבחור. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה