הלמות לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

25/10/2015 | 07:53 | מאת: מיכאלה

שלוםלבשלם רב. אני בת 51 בריאה, ולא נוטלת כדורים למעט אופטלגין במקרים כאב ראש. לאחרונה אני חוווה דפיקות לב מהירות אשר גורמות לי לפחד ממשי, הן באות במנוחה , הן באות אחרי שיעול... ללא קשר למאמץ גופני... האם לרוץ לבדיקות? תודה על תשובה(:

29/10/2015 | 10:11 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיכאלה, על מנת לנסות לאבחן יותר באיזה בעיה מדובר צריך לקבל יותר פרטים על משך הארועים , אופי וכו. בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיקח יותר פרטים ויבדוק אותך. בשלב שני יש לבצע בדיקות דם כולל ספירת דם, כימיה מלאה כולל מלחים ותפקודי בלוטת התריס. המפתח לאבחן באיזו הפרעה מדובר, אם בכלל זה לרשום את קצב הלב בזמן התלונות שלך. את זה אפשר לעשות על ידי חיבור למכשיר שנקרא הולטר. לפי הממצאים במידת הצורך הרופא יחליט אם יש צורך גם בביצוע אקו לב. סטטיסטית כנראה לא מדובר במשהוא מסוכן אך כן חשוב לאבחן ולהחליט על טיפול בהתאם. אם יכול להיות שאת נמצאת בתקופה שלפני סיום הוסתות. בתקופה זו גם יכולות להופיע תלונות שונות על דפיקות לב. לסיכום לא לרוץ אלא לפנות לרופא משפחה. תרגישי טוב.

01/03/2016 | 18:10 | מאת: מירה

לד"ר בליך שלום רב אני בת 76 נוטלת כדור אנלדקס 5 מ"ג פעמיים ביום.לאחרונה הובחן אצלי בא.ק.ג.פ"פ.במיון המליצו לי לקחת כדור אליקוויס.התייעצתי במרפאה עם קרדיולוג שהוסיף לי גם קרדילוק.רופא המשפחה שלי הוסיף לי גם ריטמיקס.בתור אחת שלא רגילה וגם קשה לי לבלוע כדורים אני ממש חוששת. האם לקבל את דעת הקרדיולוג ולקחת רק אליקוויס וקרדילוק.האם זה מספיק טוב? אשמח לקבל את דעתך. בתודה מראש

מנהל פורום לב האישה