התעלפויות/איבוד הכרה

דיון מתוך פורום  לב האישה

14/08/2015 | 02:53 | מאת: אמיר

שלום רב אשתי זה זמן רב סובלת מהתעלפויות. ההתעלפויות באות בפרקים של כמה חודשים, לא יחסנו לזה חשיבות רבה מכיוון שהתזונה שלה לקויה (לא מרבה לאכול). ההתעלפויות מתחילות אצלה בסחרחורת, חולשה ואז שכיבה כאשר אני מרים לה את הרגליים.לאט לאט היא חוזרת לעצמה כמו גם האודם לפנים ולשפתיים. לאחרונה התעלפויות התגברו ונהיו קשות יותר לכיוון האיבוד הכרה ושאלות כמו " איפה אני". ישנו גם ליווי של נשימה כבדה מאוד. היא עשתה בדיקות דם כלליות,הייתה אצל ניורולג ואין לנו שום פתרון. אשמח לשמוע בעצתכם מה לבדוק ומה לעשות? תודה רבה

26/08/2015 | 14:55 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אמיר, להתעלפויות יש מספר סיבות שחלקן קשורות בשינויים בלחץ דם, סיבות הקשורות ללב ולהפרעות קצב לב ולסיבות נוירולוגיות. כמובן בלי להכיר את אשתך, גילה, מחלות נוספות שלה, תרופות שנוטלת ובלי לאפיין יותר את הארועים ולבדוק אותה, קשה לומר מה הסיבה להתעלפות אצל אשתך. לפי מעט הפרטים ששלחת זה יכול אולי להתאים לירידה בלחץ דם שיכולה לסביר התעלפות. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה, לבצע בדיקות בסיסיות כולל ספירת דם, כימיה מלאה, תפקודי בלוטת התריס. למדוד דופק ולחץ דם בשכיבה ובישיבה. בנוסף לבצע ברור קרדיאלי כולל א.ק.ג, הולטר דופק ל 24 שעות, אקו לב והמשך ברור קרדיאלי לפי הממצאים. כמו כן להבדק על ידי נוירולוג. אם רוצים לאבחן את עניין הירידה בלחץ דם, אפשר לבצע בדיקה שנקראת tilt במהלך הבדיקה משנים את זוית הכסא באופן מהיר וכך אפשר להפיק את אותה ירידה בלחץ דם. הטיפול נגזר כמובן מהסיבה להתעלפות, אם מדובר בירידה בלחץ דם, צריך לבדוק תרופות, להקפיד על שתייה ואכילה כולל עם מלח, להמנע ממצבים של עמידה ממושכת, אפשר לעשות תרגילים שונים לחזוק שרירי הגפיים. אם מרגישה שההתעלפות מגיעה, להשכב ולהרים רגליים. מאחלת לאשתך שתרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה