תוצאות של אקו לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

11/03/2015 | 10:13 | מאת: shimrit

שלום, אני בת 30 בהריון- כבר דיי הרבה זמן שאני מרגישה לחצים וכאבים בחזה בצד שמאל וחום פנימי ואדמומיות בצד שמאל בפנים עם קושי בנשימה מידי פעם ולכן נשלחתי לבצע בדיקת אקו לב. אשמח אם תוכלי לפענח לי את התוצאה - האם אני צריכה ללכת לקרדיולוג להמשך מעקב? מסתם טריקוספידלי- תקין. א"ס מינימלי- מה זה אומר?? VISUAL ESTIMATED LVEF 65% MINIMAL TR PPG 20MMHG ESTIMATED PAP 25MMHG NO PERICARDIAL EFFUSION אודה לתגובתכם בהקדם תודה

15/03/2015 | 12:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שימרית, ללחצים בחזה וקושי בנשימה בזמן הריון סיבות רבות, חלקן רק עצם ההריון וחלקן סיבות אחרות שאינן קשורות ללב והקשורות ללב. כמובן בלי לדעת פרטים נוספים עלייך, הרקע, גיל ההריון פרטים נוספים על התלונה ובלי לבדוק אותך לא ניתן לומר באיזו סיבה מדובר. מבחינת האקו לב, לפי הסיכום ששלחת לי הבדיקה הינה תקינה. דליפה מזערית במסתמים הינה תקינה ופיזיולוגית ובטח בהריון. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה