פעימות מוקדמות -דחוף בבקשה .

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/01/2015 | 11:03 | מאת: נעמי

שלום רב בת 43 - ביצעתי הולטר 24 שעות עקב פעימות מוקדמות . לפני כ-4 שנים היו לי 124 VPCS עכשיו, עקב מתח נפשי והתקפי חרדה עקב מות אבי זה גבר -אלו התוצאות - קצב בסיסי-קצב סינוס מהירות מינימלית-60 מהירות מקסימלית-164 מהירות ממוצעת-79 נצפו סה"כ 615 VPCS במשך הבדיקה ממוקד אחד ,בפיזור הומוגני ביממה על חדריות - לא נצפו בשעות הצהריים קטע סינוס טקיכרדיה במהירות מקסימאלית -134 לדקה (באותה שעה בדיוק שטפתי וניקיתי את הבית והרגשתי עלייה בפעימות הלב) השאלה -האם זה מסוכן ? האם זה הרבה ומצריך טיפול ? האם המתח הנפשי "תורם " לפעימות המוקדמות" למרות שבאותו יום הייתי יחסית שלווה. תודה רבה

08/02/2015 | 16:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נעמי, סליחה על העיכוב בתשובה פעימות חדריות מוקדמות זה ממצא די שכיח. באנשים שהם בריאים ואין להם מחלת לב כלשהיא ואקו לב שלהם הוא תקין, פעימות חדריות בדרך כלל אינן מסוכנות ואנחנו מטפלים בהם אם הן מפריעות לחולה או שכמות שלהן מאוד גדולה וגרמה לירידה מסוימת בתפקוד הלב. כמות הפעימות המוקדמות שציינת כ 615 ביממה, כלומר כ 25 בשעה היא עדיין נחשבת כמות קטנה.יתכן ויש קשר בין מצבי מתח לכמות הפעימות ולכן חשוב לנסות להרגע כמה שניתן. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה