לחץ ברום הבטן ודופק מהיר

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/01/2015 | 17:06 | מאת: אולגה

שלום לפני יומיים הייתי הרוע רקדתי והשתוללתי ופתאום הרגשתי שבא לי להקיא ולחץ ברום הבטן כואבים בגב בצוואר ובגרון ודופק מעל 100 לאחר כשעתיים שלוש זה נרגע. היום שוב פעם אותה טופעה עם בחילות לחץ ברום הבטן ותחושה מוזרה בכתפיים ובצוור ודופק מעל 120. וחולשה. אחרי כשעה התחיל להתאזן אני בת 60 בריאה ללא מחלות רקע. קולסטרול230. משקל וגובהה. 89/157 נא עזרתך

23/01/2015 | 17:08 | מאת: אולגה

08/02/2015 | 16:12 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אולגה, סליחה על העיכוב בתשובה. כמובן שבלי להכיר את הרקע שלך, לקבל יותר פרטים על הבעיה ולבדוק אותך קשה לתת הסבר חד משמעי לתלונה שלך. בכל אופן קצב הלב שלנו זה דבר דינמי שמגיב לדברים שמתרחשים בגוף שלנו. כך שיש אפשרות שהעליה בדופק הינה משנית לבעיה אחרת שיכולה להיות קשורה או לא קשורה ללב ואז מדובר בדופק רגיל שרק עולה מבחינת המספר או לחלופין שמדובר בסוג של הפרעה בקצב הלב והתלונות קשורות בהפרעה. בדרך כלל כשיש הפרעה בקצב של הלב הדופק עולה יותר מ100 וגם יותר מ 120 פעימות לדקה. בנוסף עודף משקל זה עומס נפח ולחץ על הלב ולמרות שזה קשה חשוב לעשות כל מאמץ לרדת במשקל. לסיכום אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך שייקח ממך פרטים נוספים על התלונה ויחליט אם צריך לבצע בדיקות דם או בדיקות נוספות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה