הולטר לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

24/12/2014 | 15:44 | מאת: טליה

שלום רב, אני בת 57, . סובלת מסכרת גבולית, לחץ דם מאוזן ע"י כדורי וזודיפ 10 (פעם ביום), עם ירידה (יזומה) במשקל ( 16 ק"ג),כולסטרול מעט גבוה . לפני מספר ימים עשיתי בדיקת הולטר לב, כיוון שלפעמים אני מרגישה הלמות לב, או חוסר בנקישת דופק, וכן היו לי פעמיים הרגשות של "סיבובי ראש". מה משמעות תוצאות בדיקת ההולטר . סכום_פיענוח NORMAL BEAT TOTAL...: 106711 ABERRANT TOTAL......: 2 PREMATURE NORMALS...: 182 PREMATURE ABERRANTS.: 2 SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 109 MINIMUM HEART RATE..: 60 MEAN HEART RATE.....: 75 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 106741 PAUSES..............: PACED BEATS.........: _....._הערות .משך הבדיקה: 23 שעות ו-16 דקות .(75 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 60 ל-109 לדקה (ממוצע .2-בודדים VPB'S:הפרעות קצב חדריות מעטים-182 רובם בין APB'S:הפרעות קצב על חדריות .20:00-02:00 השעות תודה לך .

04/01/2015 | 10:39 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום טליה, החשיבות של ההולטר זה לקשר בין התלונות לממצאים ברישום קצב הלב. כך שהדבר החשוב ביותר זה לדעת אם הרגשת את אותה הרגשה של הלמות לב שבגללה עשית את ההולטר. אם לא הרגשת אז ההולטר אינו אבחנתי ויש לחזור על הולטר ממושך יותר או לנסות לרשום את קצב הלב בדרכים אחרות. בכל מקרה בתשובת ההולטר כמו שתיארת יש פעימות מוקדמות שהינן ממצא פיזיולוגי ונמצאו בקרב 70% של אנשים בריאים שעשו בדיקת הולטר. האם הפעימה המוקדמת היא הסיבה לתלונות שלך את זה נוכל לדעת רק אם אכן הרגשת את התלונה ולחצת על הכפתור בהולטר ואז בדיוק נרשמה הפעימה המוקדמת. אנחנו יודעים היום שאיזון גורמי סיכון כמו סוכרת, יתר לחץ דם, פרופיל שומנים ,לא לעשן, לשמור על משקל גוף מומלץ הם הדברים החשובים למנוע מחלת לב עתידית. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה