פענוח בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/11/2014 | 21:52 | מאת: חני

שלום שמי חני ואני בת 63. עקב פעימות לב כאילו לא בזמן עשיתי בדיקת הולטר 48 שעות. האם אפשר לפענח לי את ההולטר? קצב בסיסי- קצב סינוס.מהירות מינימלית 60 ממוצעת לקדה מקסימלית 112 מהירות ממוצעת 73 לדקה.הפרעו קצב חדריות VPC'S - 24 שעות - לא נצפו 48 שעות - נצפה VPC בודד. הפרעות קצב על חדריות APC'S 24 שעות - 566 במשך הבדיקה חלקם עם הולכה אברנטית בלטו בשעות הערב. נצפו 8 קטעים קצרים של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3 פעימות. ב48 שעות - 49 APC'S חלקם עם הולכה אברנטית בפיזור הומוגני ביממה לא נצפו הפרעות הולכה. לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST תודה.

07/12/2014 | 12:48 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום חני, החשוב בפיענוח בדיקת ההולטר לדעת אם בזמן שהיית מחוברת הרגשת את אותה תחושה של דופק לא בזמן שתיארת. בכל מכשיר הולטר אמור להיות כפתור עליו את אמורה ללחוץ בזמן שאת מרגישה את התלונה ואז אפשר לקשר בין הממצאים לתלונות. בעיקרון בבדיקה שלך מתוארות פעימות פרוזדוריות מוקדמות (APC) שזה ממצא פיזיולוגי שיש להרבה אנשים. יכול להיות שכמות אצלך מעט יותר גבוהה ויכול להיות שזו הסיבה לתלונות שלך.בנוסף מדי פעם יש כמה פעימות כאלה ביחד (AT) , גם זה ניתן לראות אצל הרבה אנשים. בכל מקרה אם בזה מדובר הרי זה לא מסוכן.אם לא הרגשת את התלונה בזמן שהיית מחוברת אז כנראה לממצאים האלה אין קשר ויש להמשיך לנטר את קצב הלב בדרכים אחרות עד שכן נראה רישום קצב הלב בזמן התלונות שלך. תרגישי טוב

08/12/2014 | 12:12 | מאת: חני

תודה רבה דר בליך. כנראה שזו הבעיה מכיון שגם בזמן הבדיקה הרגשתי את הפעימות הללו. חבל שלא עדכנו אותי שאני צריכה ללחוץ על הכפתור. תודה. חני.

מנהל פורום לב האישה