דפיקות מוזרות

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/11/2014 | 12:03 | מאת: דינה

שלום אני בדרך כלל בריאה בת 33 אבל כבר כמה חודשים סובלת מתופעה מפחידה קצת ,יש לי פתאום באמצע היום פרפור ודפיקות מוזרות בלב, התעוררתי אתמול באמצעה לילה עם התופעה הזו , וזה נמשך כמעט 20 דקות , דפיקות חזקות כאלה מהירות ומפחידות אבל לא כואבות. צריך להיבדק ? אציין שאני התחלתי עם גלולות לפני כמה חודשים ומאז זה התחיל.. זה קשור? אני מעשנת מעט מאד (3-5 סיגריות בשבוע) .. אשמח לתשובה

16/11/2014 | 11:31 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דינה, על מנת לדעת במה בדיוק מדובר, אם פעימות מוקדמות, אם דופק רגיל שעולה או סוג מסוים של הפרעת קצב ,צריך לרשום את קצב הלב שלך בזמן ההרגשה הזאת. את זה ניתן לעשות על ידי מכשיר שנקרא הולטר דופק איתו אפשר ללכת מספר ימים. אם תדירות הארועים נמוכה יותר אפשר להתחבר למכשירים שאיתם ניתן ללכת תקופה ממושכת יותר. בנוסף חשוב לגשת לרופא משפחה שיקבל יותר פרטים על אופי התלונה, יבדוק אותך ויעשה א.ק.ג. בנוסף חשוב לעשות בדיקות דם כולל ספירת דם, כימיה מלאה ותפקודי בלוטת התריס כי הדפיקות לב הללו יכולות להיות כתגובה לממצא מסוים בבדיקות דם. ככלל אם את בריאה אז גם אם מדובר בסוג מסוים של הפרעת קצב , היא בדרך כלל אינה מסוכנת. רופא משפחה על סמך התוצאות הללו יחליט אם צריך לבצע בדיקות מסוימות. לגבי הגלולות, קשה לומר בוודאות, יתכן ויש קשר. אם יש לך אפשרות להחליף תכשיר או להשתמש באמצעי מניעה אחר יתכן ושווה לנסות אם את חושבת שיש קשר מבחינת התזמון. בהצלחה

מנהל פורום לב האישה