לחצים בחזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/10/2014 | 11:30 | מאת: ספיר כץ

שלום, אני חיילת בת 20 ומזה כמה שנים שיש לי מדי פעם מן כאבים/לחצים בחזה בצד שמאל ולא בזמן מאמץ לרוב בישיבה או עמידה ובחצי שנה האחרונה זה התגבר וקורה לי כמעט כל יום, האקג שלי תקין וגם האקו לב והרופאים אמרו שאין מה לעשות עם זה, האם יש סיבה להמשיך לבדוק את זה?

19/10/2014 | 08:46 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ספיר, לכאבים בחזה יש סיבות רבות, חלקן קשורות ללב וחלקן לא. על מנת לנסות להגיע לסיבה לכאבים בחזה אצלך צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לקבל יותר מאפינים על אופי הכאבים, העיתוי במה מלווים וכו, לבדוק אותך ואז להחליט על בדיקות נוספות שיש לבצע. סביר להניח שצריך יהיה לבצע בדיקות דם ספירת , דם, כימיה ותפקודי בלוטת התריס וא.ק.ג. כתבת שביצעת א.ק.ג ואקו לב והם הוגדרו כתקינים במקרה כזה אני חושבת שבעיה קשה ומדאיגה הקשורה ללב כנראה נשללה, אם כי כמובן צריך לדעת שלא את כל הדברים ניתן לראות בבדיקות הללו ולעתים צריך לחזור על הבדיקות במיוחד אם התלונה מחמירה והבדיקות בוצעו לפני זמן. אני ממליצה לך לחזור לרופא המשפחה ולספר על עליה בתדירות הכאבים והוא יחליט על המשך הברור שיש לבצע. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה