דופק לא סדיר

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/09/2014 | 13:45 | מאת: אתי

שלום, אני בת 61 סובלת מנפיחות בבטן גזים וגרפסים. בזמן שיש לי גרפס אני מרגישה דופק לא סדיר וחזק. (לא מהיר)עולה לי במעלה החזה עד הגרון. מאוד מפריע ומעייף. אבקש לדעת מה הבעיה, האם זה מסוכן ומה צריך לעשות. תודה, אתי.

19/10/2014 | 08:22 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אתי, סליחה על העיכוב בתשובה. התלונה שאת מתארת יכולה להתאים לפעימה מוקדמת. בעיקרון פעימות מוקדמות הן ממצא פיזיולוגי, כלומר תקין שניתן למצוא גם בקרב אנשים צעירים ובריאים. כמובן על מנת לדעת שאכן בזה מדובר יש צורך לנטר את קצב הלב שלך בזמן התלונה בבדיקה למשל כמו הולטר דופק. מכשיר קטן שאת הולכת איתו 24 שעות וכשתרגישי את התלונה שתיארת תלחצי על הכפתור ואז ניתן יהיה לדעת אם אכן מדובר בפעימה מוקדמת ומה מקורה או לחילופין בדבר אחר. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה