זרמים בבית החזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

28/03/2014 | 03:02 | מאת: דלית

אני בת שישים בקירוב, בריאה באופן כללי. לפני יומיים שמתי לב כאשר שכבתי לישון, כי עובר לי זרם/רטט בבית החזה בצד ימין, בערך ממרכז כלוב הצלעות כלפי מעלה (כאילו לגובה של מרכז השד, אבל במפנים). כל זרם אורך בערך שניה, ומופיעים כאלה 8 עד 9 בדקה. (בדקה מדדתי 11 מחזורי נשימה). הזרמים ממשיכים באותו קצב נדמה לי גם אם אני עוצרת את הנשימה. זה קורה כל היום כל הזמן. כשאני בפעילות אני לא מרגישה את זה או לא מודעת לזה. כשאני שמה לב - זה ממש מורגש. כשאני במנוחה לא צריך "לשים לב" וזה ממש מורגש. זה לא כואב, אבל מטריד. הלכתי לקופת חולים, עשו לי א.ק.ג. שיצא תקין. הרופא בדק בסטטוסקופ ואמר שהכל בסדר. לחץ הדם נמוך ורגיל אצלי. (93/55, דופק 72). אני לא ממש רגועה מהתשובה שזה כלום. האם יש לך כוון מה זה צריך להיות ומה לעשות עם זה? בתודה!

13/04/2014 | 13:37 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דלית, סליחה על העיכוב בתגובה אני חושבת שהתלונות שלך יכולות להתאים לפעימות מוקדמות, זו תופעה שמופיעה בקרב אחוז גבוה של אנשים בריאים וסך הכל נחשבת פיזיולוגית ובדרך כלל אינה מסוכנת. על מנת לאבחן זאת צריך לעשות א.ק.ג בזמן התלונות ואם הדבר לא ניתן אז אפשר לבצע הולטר דופק שזה מכשיר שרושם את קצב הלב שלך במשך 24 שעות וכשאת תרגישי את הזרמים שתיארת תלחצי על כפתור ואז ניתן יהיה לדעת אם בזה מדובר. א.ק.ג בודד שיתכן ונעשה בזמן שלא הרגשת זאת הוא לא אבחנתי. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה