תוצאות בדיקת א.ק.ג +הרגשת חולשה

דיון מתוך פורום  לב האישה

24/03/2014 | 10:46 | מאת: רוני

בת 69 , בריאות תקינה ללא מחלות נוספות בעקבות תלונה על דופק נמוך בבדיקה 47 פע'/דקה,עייפות ,תחושת נימול באצבעות רגל ימין,עברתי בדיקת אקג בקופ"ח , והופניתי לרופא קרדיולוג .תוצאות הבדיקה סוכמו בתדפיס :abnornal ECG 9150. ובפרוט: 1100 :Sinus rytem 1575 :with frequent ventricular premature comlexes in a pattern of bigeminy 3514Can not ruleout lateral myocardial infarction,age andeteminedc 5324 Left ventricular hypertophy with reoolarization abnomality 6120+6220 p0ssible right and left atrial eniargement 7200 Abnormal ieft axis deviation אבקש הסבר על מצבי לאור התוצאות המצורפות בתודה מראש

13/04/2014 | 13:30 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רוני, סליחה על העיכוב בתגובה. את בטח מבינה שלא ניתן לתת לך הסבר על מצבך על סמך פיענוח של בדיקת א.ק.ג על ידי מכשיר הא.ק.ג. על מנת לקבוע את מצבך יש להכיר את הרקע שלך, לשוחח איתך לגבי אופי התלונות, לבדוק אותך בדיקה גופנית ולראות את תרשים הא.ק.ג בעצמו. בהמשך יש לקחת סימנים כולל יתר לחץ דם ודופק. אני מניחה שכתלות בממצאים יהיה צורך להשלים בדיקות דם בסיסיות כולל ספירת דם, כימיה מלאה, תפקודי בלוטת התריס ולהחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות כולל אקו לב והולטר דופק. אני מניחה שלאחר כל אלה ניתן יהיה לתת יותר מידע על מצביך ואף להחליט אם יש צורך בטיפול. אני חושבת שלפני הפגישה עם הקרדיולוג כדאי לגשת לרופא משפחה. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה