דפיקות לב מהירות

דיון מתוך פורום  לב האישה

10/03/2014 | 22:09 | מאת: שלומי

לפני שנתיים עבר אליי תראומה מסוימת שגרמה לי לדפיקות לב מהירות בצורה בלתי רגילה . וממש לא זכור לי עם זה המשיך ואחרי חצי שנה הרגשתי מין חרדות כאלו ולא כולכך טוב .. אז התחלתי לקחת מולטי וויטמין שיש בו מלא צמחים וכול מיני שטויות ... וגם אומגה 3 ועד היום יש לי מדיי פעם מין התקפה של דפיקות לה מהירות מרגיש תבטן קופצת השאלה שלי עם לדעתכם זה בגלל התראומה או בגלל הכדורים ? אני יודע שברוב הסכוים יגידו שזה בגלל התראומה שעברתי אבל לא יודע למה יש לי תחושה שזה אולי בגלל הכדורים האלו ...... כי יש מכירים נדירים וראיתי גם בנאדם מסוים שרשם שהוא משתמש במולטי וויטמין והוא שאל עם זה הגיוני שיהיה לו דפיקות לב מהירות ... ומה לגביי האומגה 3 יש סכוי ? תודה רבה !

30/03/2014 | 17:05 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שלומי, סליחה על העיכוב בתשובה, על מנת שניתן יהיה לענות על שאלתך והיא מה הסיבה לדפיקות לב מהירות שאתה מתאר הרי בשלב ראשון צריך להגיע לאבחנה במה בדיוק מדובר כלומר האם מדובר בדופק רגיל שעולה, פעימות מוקדמות, סוג של הפרעת קצב וכו. על מנת להגיע לאבחנה יש צורך לרשום תרשים הא.ק.ג בזמן התחושה הנ"ל. את זה ניתן לעשות על ידי התחברות למכשיר שנקרא הולטר דופק. איתו הולכים 24 שעות או יותר והוא רושם את קצב הלב. חשוב ללחוץ על הכפתור בזמן התחושה של דפיקות לב ואז ניתן יהיה לדעת במה בדיוק מדובר. לאחר שזה יהיה ידוע ניתן יהיה לענות על השאלה מה הסיבה לכך ואם צריך איזה טיפול הכי טוב להציע. תרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה