פיענוח אקו לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/02/2012 | 14:19 | מאת: שאלה

שלום רב, מטופלת בדרלין 40 מ"ג בשל יתר לחץ דם. לאחרונה, עייפות, קשיי נשימה קלים והפרעות קצב (כמו החסרת פעימה). הולטר לב אבצע בשבוע הבא. ביצעתי בדיקת הולטר לב . להלן התוצאות. אשמח לדעת מה משמעותן. מדידות 2D: left ventricle מימד דיאסטולי 44 מימד סיסטולי 21 IVS דיאסטולי 7 LVPW דיאסטולי 8 LVFS סיסטולי 51% AORTA שורש האאורטה 16 אאורטה עולה 25 Right ATRIUM עליון תחתון 39 Left ATRIUM קדמי אחורי 31 עליון תחתון 38 זרימות דופלר reg folw velocity tricuspid 2.2 לחץ דם ריאתי 29.5 MM\HG ממצאים left ventricle תפקוד סיסטולי תקין גודל תקין דפנותיו אינם מעובים right VENTRICLE מבנה ותפקוד תקין mitral valve מבנה ותפקוד תקין TRICUSPID VALVE מבנה ותפקוד תקין אי ספיקה מינימלית pulmonic valve מבנה ותפקוד תקין atriums הערות עליות הלב אינן מורחבות נמדד לחץ דם ריאתי תקין תודה רבה.

13/03/2012 | 23:03 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, חלק מהממצאים שתיארת בבדיקת האקו לא לחלוטין ברורים. בכל אופן עושה רושם שאת מתארת בדיקת אקו לב תקינה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה