שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  לב האישה

16/10/2013 | 14:51 | מאת: שירה

עשיתי לפנה שנה מיפויי לב במאמץ ויצא תקין נולטר תקין אקו תקין. אבל עדיין יש לי אותן תלונות של כאבים בחזה אני כמעט 60. האם המיפוי אמין? ומה יש עוד לעשות כדי לשל ול מחלה. חוץ מהבעיה. הזו אני בריאה ללא תרופות מקשל 30bmi

21/11/2013 | 11:19 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שירה, הסיבות לכאבים בחזה הינן רבות, חלקן קשורות ללב וחלקן לא. כמובן על מנת לאבחן את הבעיה שלך יש צורך לקבל יותר פרטים על התלונה ולהכיר יותר את הרקע שלך. הבדיקות שעברת הרי אקו לב נותן מידע על תפקוד הלב והשסתומים, הולטר לב נותן מידע על הפרעות קצב לב במשך 24 שעות ומיפוי לב במאמץ מטרת הבדיקה לבדוק אם יש בעיה באספקת דם ללב כלומר הצרויות בעורקים שמספקים דם ללב. מיפוי לב זו בדיקה מהימנה ואם היא תקינה אפשר לומר שכנראה אין בעיה משמעותית בעורקי הלב. אם את מודאגת מהצרויות בעורקי הלב הרי הדבר החשוב זה לטפל בגורמי סיכון והם לא לעשן, לעקוב אחר לחץ דם, לאזן פרופיל שומנים, מעקב אחר ערכי סוכר. בנוסף לרדת במשקל, מטרה BMI 20-25, לאכול תזונה בריאה ולעשות פעילות גופנית. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה