פענוח בדיקת הולטר- דחוף

דיון מתוך פורום  לב האישה

15/10/2013 | 09:49 | מאת: אילנה

שלום רב, אני בת 32, אם ל-2 ילדים, ביצעתי בדיקת הולטר של 48 שעות לאור חולשה שאני סובלת ממנה תקופה והרגשת פעימות מוקדמות שמציקה לי, אני מודאגת מאוד מהממצאים ואודה לעזרתכם בעניין (בדיקת אקו לב תקינה וכך גם בדיקות הדם) להלן תוצאות ההולטר: normal beats- 113019 bradycardia- 4 dropped beats- 14 ventricular- 27 vpb's- 23 qrs- 115337 paced beats- 2142 נצפו סה"כ 23 פעימות חדריות מוקדמות עם דפוס QRS שונה. בערב ובלילה נרשמו 14 הפוגות קצרות עקב סינוס אריתמיה, דום/חסם סינוס-עלייה מדרגה שנייה. הובחנה פעימה פרוזדורית מוקדמת אחת עם היתאוששות מאוחרת של קישרית הגת אחריה. שאר - ב.מ.פ. הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 53 מהירות מקסימאילית: 156 מהירות ממוצעת: 76 תודה רבה.

21/11/2013 | 11:10 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אילנה, מבלי לראות את ההולטר עצמו ובהסתמך על התשובות ששלחת לי הרי הממצאים שמתוארים עדיין יכולים להיות בגדר ממצאים תקינים אצל אנשים צעירים. בלילה יש באופן פיזיולוגי ירידה בדופק ואף יכול להופיע חסם מסוים בהולכה החשמלית בעיקר אצל צעירים. לא נראה שהממצאים הללו יסבירו את החולשה שבגללה עשית את ההולטר. החשוב בבדיקת הולטר זה לקשר בין התלונות שלך שהם כנראה חולשה או הרגשת פעימה מוקדמת והממצאים בהולטר. בד"כ יש כפתור שצריך ללחוץ עליו כשמרגישים לא טוב ואז ניתן לראות מה יש בזמן הזה ברישום קצב הלב. אם במכשיר שלך לא היה כפתור אז ניתן לרשום את השעה המדויקת שהרגשת לא טוב ולצרף למי שמענח את ההולטר. זה המפתח לדעת אם הפרעה בקצב הלב היא הסיבה לתלונות שלך תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה