שאלה

דיון מתוך פורום  לב האישה

03/09/2013 | 18:24 | מאת: ליאת

שלום בת 36 הופנתי לבדיקת הולטר ככל הנראה עקב PR קצר : הממצאים : sinus rhythm rate 64-165 BPM (AVG 92) p-r ~01.10 SEC APB'S - few VPB'S - FEW מה המשמעות ? תודה

15/09/2013 | 10:57 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ליאת, בממצאים שתיארת מתואר קטע PR בגבול התחתון של התקין, בלי להכיר אותך את גילך , מחלות רקע , תלונות שלך ולראות את הא.ק.ג עצמו קשה לומר בוודאות את המשמעות. זה יכול להיות חסר משמעות ויכול להחשיד על קיום מסלול הולכה חשמלי נוסף אך לכך בדרך כלל מתלווים תלונות וממצאים נוספים בתרשים הא.ק.ג שאת לא הזכרת. APC ו VPC אלה פעימות מוקדמות שמופיעות בהולטרים בקרב 70% מאנשים בריאים כך שזה מחשב כתקין. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה