בדיקת הולטר- עזרתך הדחופה

דיון מתוך פורום  לב האישה

11/08/2013 | 20:53 | מאת: אילנה

שלום רב, אני בת 32, אם לשני ילדים וסובלת מהפרעות חרדה. מאז ההריון השני אני סובלת מפעימות מוקדמות רבות במשך היום, לאחרונה אף יש לי תחושה של פעימות כפולות או פעימות שכאילו עולות לגרון... לפני כשבועיים עשיתי הולטר וזו התוצאה, אודה לעזרתכם כי הממצאים ממש מדאיגים אותי(עשיתי גם בדיקת אקו לב והכל יצא תקין, כולל בדיקות דם תקינות): הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 51 מהירות מקסימאילית: 121 מהירות ממוצעת: 76 נצפו כ-3 פעימות חדריות מוקדמות חד-מוקדיות וקטעי דום/חסם סינוס-עלייה מדרגה שנייה עם לפחות 4 הפוגות עד 1.5 שניות. אחת מהפאוזות עם משך של 1.2 שניות נרשמה בצוהוריים - ב13:01. שאר - ב.מ.פ. 20:40 salvo-1 longest 5 beats vpb's- 4 ventricular beat total- 10 bradicardiya- 3 longest 5 beats at 05:07 slowest 39 bpm dropped beats-4 הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 51 מהירות מקסימאילית: 121 מהירות ממוצעת: 76 תודה רבה.

02/09/2013 | 15:58 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אילנה התלונה שאת מתארת בהחלט יכולה להתאים לפעימות מוקדמות. פעימות מוקדמות זו תופעה יחסית שכיחה שיכולה להופיע גם בקרב אנשים צעירים ובריאים. ממה שידוע היום בספרות הרפואית הרי פעימות מוקדמות בקרב אנשים ללא מחלת לב ידועה ועם אקו לב תקין אינן מסוכנות. בשלב ראשון יש לחפש נסיבות מעוררות את הפעימות כמו אלכוהול, קפה, חרדה וכו. בנוסף יש לבצע בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס. אם בדיקות דם תקינות ולא נמצאה סיבה מעוררת והפעימות מפריעות מאוד אז ניתן לטפל בהן על ידי טיפול תרופתי או במקרים מסוימים תלוי בצורת הפעימות בצינתור חשמלי וצריבה של המוקד. לגבי ההולטר שתיארת בהולטר מתוארת כמות קטנה מאוד של פעימות מוקדמות וגם קטע של מספר פעימות ברצף. לגבי הפאוזות שמתוארות זו יכולה להיות תופעה תקינה בקרב צעירים בעיקר בזמן שינה. הדבר החשוב בהולטר זה לקשר ביו התלונות שלך לבין הממצאים. חשוב לדעת אם בזמן שהיית מחוברת להולטר הרגשת תלונות ומה נרשם בזמן הזה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה