פעימת לב מוקדמת

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/07/2013 | 14:22 | מאת: יעל

שלום ד"ר מירי, אני בת 36 בהריון רביעי שבוע 28,בריאה בדר"כ. לפני כשש שנים חוויתי תופעה של פעימות מוקדמות, (לפני ההריון השלישי) עברתי מס' פעמים אקג שיצא תקין ולאחר מס' ימים התופעה המפחידה הזו חלפה מעצמה. עברתי מאז הריון ולידה בניתוח קיסרי ולא היה זכר לתופעה, בימים האחרונים זה חזר.. אני מרגישה מעיין פעימת לב נוספת או חזקה תחושת בהלה כזו, זה לא סדיר ויכול לקרות 5 פעמים בשעה וכמה שעות בכלל לא, 3 רופאים שונים הסבירו לי שזו תופעה טבעית, רופא המשפחה ביצע אקג שיצא תקין ואמר שעליי פשוט להירגע ואם זה לא יחלוף הציע הולטר, הפחד שלי שבלידה הלב שלי לא יעמוד בזה ושחלילה אין לי איזשהי מחלת לב מתפתחת, מה דעתך עליי לבצע בדיקות נוספות? הרופא אמר שאין צורך בהפנייה לקרדיולוג, מה דעתך?

01/08/2013 | 13:06 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יעל, בעיקרון פעימות מוקדמות זו תופעה תקינה שמופיעה בצורה זו או אחרת בקרב 70% מחיילים בריאים שעברו הולטר. אנחנו יודעים שבהריון מספר הפעימות עלול לעלות. בשלב ראשון היתי מנסה למצוא גורם באורח החיים שלך שאולי בכל זאת מעורר פעימות כמו קפה, מתח, פעילות מסוימת וכו. במידה ואת לא יכולה למצוא גורם כזה היתי ממליצה לעשות בדיקות דם בסיסיות כולל ספירת דם, כימיה מלאה ותפקודי בלוטת התריס. כי מצבים למשל כמו אנמיה שיכולה להיות בהריון עלולים להגדיל את מספר הפעימות. במידה והבדיקות תקינות והתופעה לא תחלוף היתי עושה הולטר דופק על מנת לוודא שאכן מדובר בפעימות המוקדמות, לראות את כמות הפעימות ואת הצורה שלהן, את מקור הפעימות. ניתן לבצע גם אקו לב לוודא שתפקוד הלב הינו תקין. לסיכום ברב המקרים זו תופעה שפירה ושכיחה והיא לא מעידה על מחלת לב שמתפתחת. דווקא מצבי פחד שהזכרת עלולים להחמיר את התופעה.כך שחשוב מאוד למצוא דרכים להרגע. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה