האם הרופא צודק ???? לחץ דם 150 ?

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/07/2013 | 12:17 | מאת: דליה

אמי בת 87, בכללי בריאה, צלולה ומתפקדת עצמאית. בשנה שנתיים אחרונות התגלה לח"ד גבוה (לא היסטרי) טופלה בתרופה להורדת לח"ד. לפני כן כל חייה עם לחץ דם נמוך עד נמוך מאד. מודדת בבית כל שבוע. לאחרונה גילתה שירד לחץ הדם והיה ממש נמוך (כל החיים סבלה מלח"ד נמוך, זה היה ה"רגיל" שלה - בנוסף היא אדם ששותה מעט מאד ..) רופא המשפחה אמר לה להפסיק עם הכדורים להורדת לח"ד, ואמר לה שלגילה 150 (לא אמר על כמה) הוא לח"ד אידאלי. שלא טוב בגילה להיות עם לח"ד "אידאלי" בסביבות 120, כפי שהיה כשנטלה את הכדורים. (ועכשיו הערכים שלה באמת סביב ה 150!!!) אני מחפשת חומר על כך באינטרנט, ולא מוצאת שום המלצה לכך שרצוי מעל גיל 70/80?? להיות עם לח"ד 150. להפך , אני קוראת שוב ושוב שלח"ד מעל 140/90 נחשב גבוה, ורצוי מאד להוריד, ע"מ למנוע מחלות לב. היא כמובן לא יכולה ולא מעוניינת להתווכח עם הרופא (מנהל המרפאה) שטען כך, אבל אני אשמח לקרוא תגובות של רופאים מומחים בתחום. תוספת = התרופה שנטלה היתה ENALADEX 10mg עלי לציין שהיה לה רופא משפחה נהדר שהיה גם מנהל המרפאה, ולאחר עזיבתו הועברה עם יתר הפציינטים לרופא החדש, המנהל החדש ! קשה לי להניח שיתנו לה לעבור רופא כשעוד לא התנסתה איתו בכלל (זו הפגישה הראשונה...התפלאתי שלא הוריד מינון ל 5, לא החליף תרופה, לא ביקש למדוד בעצמו,לא אמר לה לבצע מעקב ולחזור עוד שבוע בלי להפסיק תרופות...) אני מאד מוטרדת שהיא בסיכון מוגבר כעת!

01/08/2013 | 12:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דליה, סליחה על העיכוב בתגובה. יתר לחץ דם הוא גורם סיכון למחלות לב וכלי דם בכל גיל. אנחנו יודעים מהספרות הרפואית שבגיל מבוגר יותר בעיקר מעל גיל 80-85 ישנם סיבוכים גבוהים יותר מטיפול תרופתי בכלל וגם מתרופות ללחץ דם. זה כמובן לא אומר שאנשים מבוגרים לא יכולים לקחת תרופות אך צריך להזהר במתן תרופות לאנשים מבוגרים להתחיל במינונים נמוכים והם צריכים להיות במעקב יותר הדוק. זאת הבעיתיות, לרופאים שונים יכולה להיות גישה שונה ובסופו של דבר צריך להחליט לכל חולה בנפרד. עד כמה שאני יכולה להתרשם בלי לשוחח ולבדוק את אימא ולראות בדיקות נוספות כמו בדיקות דם,א.ק.ג, בדיקת עיניים, אקו לב שיכולות להעיד על קיום יתר לחץ דם אני חושבת לאימא כן צריכה טיפול ליתר לחץ דם. במיוחד צריך לזכור שבמאמץ לחץ הדם עולה והמדידה נעשית במנוחה. אני חושבת שההצעה שלך של להחזיר טיפול במינון נמוך יותר היא נכונה בעיניי וכמובן להמשיך לנטר לחץ דם בזמנים שונים במשך היממה ואז להחליט על המשך הצעדים. במידה ואימא תגיד לרופא שכשהיא מודדת לחץ דם סביבות 150 היא חושבת שהיא מרגישה פחות טוב ושהיא היתה מעונינת לחזור לטיפול במינון יותר נמוך אני משוכנעת שהוא לא יתנגד. מאחלת לאימא שתרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה