פענוח בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  לב האישה

12/06/2013 | 10:01 | מאת: רבקה

שלום, אני בת 67, מרגישה תקופה ארוכה חולשה לעתים קרובות במהלך היום, כל העצמות כואבות לי וקשה לי ללכת או לעמוד לאורך זמן. במסגרת בדיקות שונות שלא העלו דבר נשלחתי לבדיקת הולטר. נאמר לי שיש לי חסימה בצואר אבל אני לא בטוחה מה המשמעות. אודה לך באם תוכלי להסביר לי מה זה אומר: הקצב הבסיסי: קצב סינוס תודה מהירות מינימלית: 51 מהירות מקסימאילית: 120 מהירות ממוצעת: 74 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 5 VPC'S במשך הבדיקה ממוקד אחד. נצפה זוג VPC'S בודד (עמ' 6). הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 119 APC'S במשך הבדיקה . נצפו 3 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-4 פעימות ובמהירות 109-137 פעימות לדקה (עמ' 6-7). הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא צוינו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 120 פעימות לדקה. נצפה קצב SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 51 לדקה בשעות הלילה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 74 פעימות לדקה.

01/08/2013 | 11:55 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רבקה, סליחה על האיחור בתגובה. תוצאת בדיקת ההולטר שתיארת יכולה להיות בגדר התקין, מתוארים שם ממצאים שונים שמוצאים בקרב אנשים רבים כולל בבריאים. בכל מקרה שום ממצא מאלה שמתוארים לא יסביר את החולשה הקבועה שאת מתארת. לגבי החסימה בצוואר כנראה התכוונת להצרות בעורקי הצוואר, כמובן שאין לי כרגע מספיק פרטים, בכל מקרה גם הצרות כזו במידה וקיימת לא תסביר את התלונות שאת מתארת. אני מתרשמת ממה שכתבת שאת נמצאת בברור מקיף במסגרת רופא המשפחה ואין לי ספק שתמצא הסיבה והטיפול המתאים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה