עיקצוצים בחזה בצד שמאל

דיון מתוך פורום  לב האישה

02/06/2013 | 00:26 | מאת: דוד

אני מרגיש מעין התכבצויות קלות באיזור החזה העליון בצד שמאל כבר כמה שעות אני בן 43 פעיל מבחינת ספורטיבית לא מעשן

09/06/2013 | 11:40 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דוד, כמובן שלא ניתן לומר בוודאות את הסיבה להתכווצויות שאתה מרגיש בלי להכיר את הרקע שלך, בלי לשוחח איתך ולקחת פרטים נוספים על התלונה, בלי בדיקה גופנית. אני חושבת שההמלצה הכי טובה היא לגשת להיבדק על ידי רופא אז גם ניתן יהיה בנוסף לשיחה ובדיקה גופנית לבצע א.ק.ג ובדיקות דם ולהחליט לפי המשך התלונות ולפי תוצאות הבדיקות הללו אם יש צורך בבדיקות נוספות. בדיקה טובה לבדוק אם אין בעיה בעורקי הלב לגברים היא מיבחן מאמץ. כך שאם כל הדברים שהזכרתי קודם תקינים ניתן לשקול לבצע אותה. ושוב חשוב לזכור שהדבר החשוב ביותר למנוע מחלה בעורקי הלב זה איזון גורמי סיכון שזה מעקב ואיזון לחץ דם, סוכרת, לא לעשן, לשמור על פרופיל שומנים נכון ולחיות חיים בריאים כלומר לשמור על משקל נכון ולבצע פעילות גופנית סדירה. תרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה