הולטר

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/05/2013 | 17:08 | מאת: אפי

בעקבות תלונותיי על דפיקות לב מהירות וחזקות נשלחתי להולטר ואלו התוצאות קצב סינוס, מהירות מינימלית - 59, מהירות מקסימלית 131, מהירות ממוצעת 83. הפרעות קצב חדריות VPC'S: בכמות בינונית, מונופוקליו, בכל שעות היממה. הפרעות קצב על חדריות VPC'S: שתיים בילבד. הפרעות הולכה: לא נצפו. האם התוצאות סבירות או משמעותיות ויש צורך במעקב או טיפול?

09/06/2013 | 11:31 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אפי, על מנת לומר את משמעות הממצאים בהולטר, חשוב מאוד לדעת אם הרגשת את הדפיקות לב שבגללם עשית את הבדיקה בזמן שהיית מחוברת להולטר. ברב המכשירים יש כפתור שצריך ללחוץ כשמרגישים תלונה מסוימת. מטרת ההולטר היא לקשר בין התלונות שלך לממצאים בהולטר. בבדיקת ההולטר שלך מתוארות פעימות חדריות מוקדמות. בהנחה שאת בריאה ואין לך מחלת לב ותפקוד שריר הלב באקו לב הוא תקין הרי פעימות מוקדמות כאלה לא נחשבות לבעיה משמעותית וגם כשחיברו אנשים בריאים להולטר מצאו ב 70 % פעימות מוקדמות בכמות זו או אחרת. הכמות המתוארת אצלך הינה בכמות בינונית ושוב נשאלת השאלה האם את מרגישה אותן והן הסיבה לתלונות שלך. במידה וכן אז הטיפול צריך להיות לחפש סיבות הפיכות כמו שתית אלכוהול, קפה בכמות גדולה, מתחים. במידה וסיבה כזאת לא נמצאת אז יש לעשות א.ק.ג לקחת בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס. במידה וכל הבדיקות הללו תקינות, לא נמצאת סיבה הפיכה ואקו לב תקין, וזה באמת הסיבה לתלונות שלך אפשר לטפל בפעימות בכדורים ואם גם זה לא עוזר והפעימות מאוד מפריעות במקרים מסוימים אפשר לטפל בפעימות גם על ידי צינתור חשמלי של הלב. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה