תחושת רטט או פעימות מהירות

דיון מתוך פורום  לב האישה

19/05/2013 | 20:06 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בענין שבנדון, להזכירך הנני בת 55. לא לוקחת כדורים. ללא כולסטרול, ללא לחץ, דם, ללא שומנים בדם. רזה מאד, עוסקת בפעילות גופנית, לא מעשנת אך במשפחתי מצד שני הוריי,והמשפחה המורחבת שלהם מחלות לב. מכיוון שאני סובלת מזה עשרה חודשים מעין רטט ויברציה בצד שמאל של בית החזה, וכן נימולים בכפות ידיים ורגליים,, ולמעשה תחושת ויברציה בכל הגוף, אפילו בעורף ובשפתיים ולאור בדיקות שנעשו ולא נמצא דבר ו/או אבחנה ביצעתי עפ"י המלצתך במייל קודם שלי אליך, הולטר לב ל-24 שעות וכדלהלן: (לציין כי לא נתבקשתי ללחוץ על כפתור כלשהו בזמן שהיתי 24 שעות עם ההולטר). ובכן: הפרעות קצב חדריות VPC'S - לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC'S- נצפו סה"כ 1 APC'Sבודדים במשך הבדיקה. הפרעות הולכה - נצפו קטעים במרווחי R-R עד 3.6 שניות מתאים לדום הסינוס, לדוגמא שעה: 21:51. שינויים משמעותיים בקטע ST- לא נצפו. תלונות הנבדק - לא צויין. הערות/סיכום: נצפו אירועים חוזרים של דום סינוס בשעות הערנות עם מהירות מינימאלית של 26 לדקה. לדוגמא בשעה 21:51. יש לגשת בהקדם לרופא המטפל להמשך בירור. מה זה אומר הממצא הבודד הזה? מה זה דום הסינוס? האם יש קשר בכלל לתלונות שאני מתלוננת עליהם על ויברציה/רטט נימולים כפי שציינתי במייל זה ובמייל קודם שלי בענין. תודה מראש על תשובתך. ב ב ר כ ה

07/06/2013 | 08:21 | מאת: שירה

ד"ר שוב שלום רב, עוד בטרם ענית לי למייל הקודם שלי אליך מיום 19.5.2013, כבר הספקתי להתקבל במרפאת הפרעות קצב לב בבי"ח, שם כשראו את הממצא בהולטר הקרדיולוג קבע בהתחלה שעלי לעשות קוצד לב!, אף על פי שאמרתי לו שאין לי הרגשת עילפון, ו/או סחרחורת ו/או, אלא רק כפי שכל הזמן אני אומרת יש לי רטט בצד שמאל של החזה ומעין זרם שמורגש גם ביד ימין וגם ברגליים בכפות הרגליים ואלא הם כפי שהבנתי לא סימפטומים לבביים! מה גם שלא נמצאה אבחנה לבעייתי בכל אופן עד עתה! לאחר חמשבה שניה (זה גם מה שמטריד אותי החוסר החלטיות של הקרדיולוג), הוא ביקש שאבצע הולטר נוסף לפני שמחליטים בכל זאת על קוצב לב. ובכן כאמור ביצעתי שוב הולטר לב והיום התקבלו תוצאות לגמרי שונות מהפעם הראשונה ולהלן: הקצב הבסיס:סינוס מהירות מינימאלית = 49 לדקה מהירות מקסימלית = 147 מהירות ממוצעת =77 הפרעות קצב חדריות VPCS=לא נצפו הפרעות קצב על חדריות APCS= נצפו סה"כ 2 בודדים. הםרעות הולכה = לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST=לא נצפו לאור הולטר לב קודם להזכירך של דום סינוס 3.7 שהיה וכעט אין את הממצא הנ"ל והכל תקין, וכמעט שנשלחתי לבצע קוצב לב, מה דעתך? מה זה אומר עכשו כשהכל תקין? איך כעט מתייחסים לממצא של ההולטר הראשון האם כממצא שהיה וחלף? מה זה אומר שכעט אין לי הפרעת הולכה? מה עושים בהמשך? אם בכלל? איך פעם ראו בעיה בהולכה החשמלית ופעם זה לגמרי תקין? אודה לתשובתך. בברכה

09/06/2013 | 09:31 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שירה, דבר ראשון מתנצלת על העיכוב בתשובה. כמו שכבר כתבתי לך כנראה בתשובה קודמת חשוב מאוד בהולטר לקשר בין התלונות לממצא בהולטר. חשוב מאוד לבצע הולטר שבו יש כפתור ללחוץ ואם לא אז לרשום במדויק באיזה שעה הרגשת את הזרמים ולצרף את זה לרופא שמפענח את ההולטר. אחרת אין כמעט משמעות לביצוע ההולטר. לגבי הממצא שנמצא בהולטר, הפסקה בפעילות הסינוס דבר ראשון חשוב לדעת אם זה היה בערות או בשינה, דבר שני צריך לשלול סיבות הפיכות שהן קודם כל למשל תרופות, הפרעות שונות במלחים ותת פעילות של בלוטת התריס. אם עשית את הבדיקות הללו והן תקינות אז השלב הבא לבצע אקו לב לראות שאין בעיה מבנית בשריר הלב שיכולה להסביר הפסקה בפעילות הסינוס. על פניו לא נראה לי שהתלונות שתיארת קשורות בהפסקת הסינוס אךשוב חשוב לדעת אם הרגשת את הזרמים בשעות שצוין שהיתה הפסקה בפעילות הסינוס. אם כל הבדיקות שתיארתי תקינות ואם אין לך תלונות של איבודי הכרה , חולשה קיצונית או כמעט איבודי הכרה ואם במיבחן מאמץ את מעלה היטב את קצב הלב הרי במקרה כזה לא היתי ממהרת להשתיל קוצב לב קבוע שזה ניתוח שיש עימו גם סיבוכים , במיוחד לאור העובדה שבהולטר חוזר זה לא ניצפה. היתי ממליצה שתמשיכי מעקב במרפאה להפרעות קצב עם בדיקות הולטר חוזרות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה