בדיקות אחרי ארגומטריה

דיון מתוך פורום  לב האישה

02/05/2013 | 13:58 | מאת: אסתי

אני בת 52 לא מעשנת לא שמנה לא מתעמלת.בריאה בדרך כלל.יש לי מיחושים שונים ומשונים לעיתים כמו חוסר אוויר. ארגומטריה לא העלתה דבר.אני בכללית: מה הבדיקה המקובלת שבאה בתוראחרי ארגומטריה- אקו? מיפוי? אחר?(בדיקת דם?) מה % החיזוי בכל אחת מהבדיקות?

02/05/2013 | 15:12 | מאת: TX,H

עשיתי אז גם אקו=די בסדר

05/05/2013 | 10:42 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שירן, ישנן סיבות שונות לכאבים בחזה, החל מסיבות שאינן קשורות ללב וכמובן גם בעיות הקשורות ללב. גם בקבוצת הבעיות הקשורות ללב יש טווח גדול של בעיות בעורקי הלב, הפרעות קצב וכו. על מנת שניתן יהיה לאבחן את הבעיה שלך יש צורך קודם כל להכיר את הרקע שלך, לקבל יותר פרטים על אופי המיחושים, לבדוק אותך בדיקה גופנית ולבצע בדיקות דם בסיסיות כולל תפקודי בלוטת התריס וא.ק.ג. בהמשך לפי הכיוון המסתמן יש לבחור אם יש צורך בבדיקות נוספות. מיבחן מאמץ זו בדיקה שבאה לבדוק בעקיפין בעיה בעורקים של הלב. במידה ואכן הגעת לדופק מטרה והבדיקה היתה תקינה לחלוטין אז הסבירות שמדובר בבעיה משמעותית של עורקי הלב היא לא גבוהה. אם מדברים על בדיקות לא פולשניות שמאתרות גם בעיות של עורקי הלב אז הבדיקות הנחשבות מדויקות יותר לנשים זה אקו במאמץ ומיפוי לב. צריך לזכור שכל בדיקה כזו כרוכה בקבלת חומרים מסוימים לוריד (אקו במאמץ) או בחשיפה לחומר רדיואקטיבי וקרינה (מיפוי לב). לכן צריך לבצע את הבדיקות הללו רק אם באמת יש חשד בינוני עד גבוה טרם ביצוע הבדיקה שזו הבעיה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה