פענוח אקו דופלר

דיון מתוך פורום  לב האישה

25/04/2013 | 16:15 | מאת: קרן

שלום רב, מבקשת את עזרתכם בפיענוח בדיקת אקו דופלר שעשיתי (ברקע אב שנפטר בגיל 48 ממפרצת באאורטה ואני סובלת מידי פעם מכאבים בצד) אני בת 38. תוצאות הבדיקה: אאורטה עולה: 26 שורש האאורטה:30 פרוזדור שמאלי:32 שטח הפרוזדור השמאלי:15 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה:30 קוטר חדר שמאלי בשמן דיאסטולה:48 עובי המחיצה הבין חדרית:1 עובי דופן אחורית:9 מקטע פליטה 60% בדופלר הודגמה: אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה. אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי. הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב-30 ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי. תודה רבה

29/04/2013 | 09:24 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום קרן, המדדים שצירפת של בדיקת האקו הינם בגדר התקין תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה