דפיקות לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

11/02/2013 | 14:57 | מאת: ערגה

דפיקות לב חזקות. מדדתי דופק סדיר. 82 אקג אך לא בזמו הדפיקות תקין. היום זה לא מפסיק. בעבר בא והולך. מה עלי לעשות.

27/02/2013 | 14:40 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ערגה, להרגשת דפיקות חזקות סיבות רבות חלקן קשורות וחלקן לא ללב. על מנת לאבחן את הסיבה שאת מרגישה פעימות חזקות צריך לבצע א.ק.ג בזמן ההרגשה הזו או לחילופין להתחבר למכשיר הולטר שאיתו את נמצאת יממה או יותר ובזמן שאת מרגישה פעימות חזקות לוחצת על כפתור שנמצא על המכשיר. כך יהיה ניתן לדעת את הסיבה להרגשה שלך. בעיקרון הסיבה השכיחה להרגשת דפיקות חזקות אלה פעימות מוקדמות. פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה, בעיקרון פיזיולוגית ובהנחה שאין לך מחלת לב בד"כ גם אינה מסוכנת. אני מציעה לך לפנות לרופא משפחה שיקבל יותר פרטים על אופי התלונה ושמכיר את הרקע שלך, יבדוק אותך בדיקה גופנית, יפנה אותך לבדיקות דם בסיסיות ספירת דם, כימיה ותפקודי בלוטת התריס ולפי הממצאים יחליט אילו עוד בדיקות נחוצות. לפי התוצאות ניתן יהיה גם להתאים את הטיפול. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה