שינוי מינון טיפול ביתר לח"ד

דיון מתוך פורום  לב האישה

26/07/2023 | 17:45 | מאת: נחמה

שלום בת 73 עם יתר לח"ד וסכרת, וירידה בתפקוד כלייתי (קריאטנין מעל הנורמה). מטופלת ללח"ד: טרייטס קופפ- כדור בבוקר. קרדילוק - 5 מ"ג בבוקר. עד ללפני 3 שבועות נטלה גם אמלודיפין 10 מ"ג פעם ביום בבוקר. בעקבות בצקת ברגליים רופא כלי דם חשב שאולי זה קשור לאמלודפין והמליץ על החלפת התרופה. רופאת המשפחה נתנה וזודיפ 10 מ"ג פעם ביום בבוקר. ואם לחצי הדם יעלו לקחת פעמיים (כדור נוסף בערב). ואכן היתה ירידה ברמת הבצקת. מאז מודדת כל יום בוקר וערב. בתחילה זה עלה קצת, אך בימים האחרונים במדידות הבוקר זה נע בין 133-157 סיסטולי (דיאסטולי פחות מושפע, בין 74-83). האם יש עוד מה להמתין או שזה הזמן להעלות את המינון לכדור נוסף של וזודיפ בערב? האם יש טעם בלקחת בשלב ראשון רק חצי כדור נוסף או מיד כדור שלם נוסף של 10 בערב? והאם הגדלת המינון של וזודיפ ל-20 מ"ג ביום צפויה להשפיע על הבצקות? בסופו של דבר מאלודפין 10 מ"ג זה מגביל לוזודיפ 20 מ"ג או פחות מזה? תודה

זהו פורום וירטואלי לשאלות עקרוניות ובוודאי לא ליעוץ פרטני הרופא/ה המטפלים עושים עבודה מצוינת מדוע השאל לא מופנית אליו/ה?

מנהל פורום לב האישה