בצקת ברגליים האם מדובר בבעיה מקומית

דיון מתוך פורום  לב האישה

28/06/2023 | 01:57 | מאת: נעה

שלום מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסכרת. כ"כ ירידה בתפקוד כלייתי (קריאטנין מעט גבוה 1.4) אך בבדיקת שתן רגילה אין חלבון בשתן, ויחס אלבומין קריאטנין תקין. סובלת מנפיחות בשוקיים וכפות רגליים (דבר שמפריע גם לבישת נעליים) ברגל שמאל עוד יותר. רופא כלי דם שלח לדופלר ורידים גפיים תחתונות, הראה אל אי ספיקה ורידית בוריד (לא עמוק) ברגל שמאל, רופא כלי הדם אמר שהאי ספיקה ברגל שמאל מסבירה את ההבדלים בין הרגליים, אך לגבי הנפיחות בשתי הרגליים הוא מתרשם מהמראה שיש גם אודם בכפות רגליים, שמדובר בתופעת לוואי של נטילת אמלודיפין. וכתב לרופא משפחה שהא ממליץ להחליף את התרופה. 1. האם כשיש נפיחות בשני הרגליים יש מקום לחשוש ולבדוק אם מדובר בבעיה מערכתית יותר? קשור ללב? מה מקובל לבדוק? 2. יש סימנים מקומיים שיכולים לרמז אם מדובר בבעיה מקומית או אחרת? 3. כיום מקבלת אמלודיפין 10 מ"ג בבוקר, טרייטס קומפ 5 מ"ג בבוקר, ובצהרים קרדילוק 5 מ"ג. 4. האם אמלודיפין ספציפית גורם לבצקות או כל התרופות מאותה משפחה? מה האופציות במקום זה? האם יש סיכון להפסיק תרופה שנלקחת כבר שנים רבות? תודה רבה

שאלות ראויות ועל כך ממליצה לפנות ליעוץ רשמי אמלודיפין יכול לגרום לבצקת ניתן להחליף ולראות אם חולף (המלצות רק מרופא מטפל) אקו ה יכול לשפוך אור על תרומת הלב לצבירת נוזלים

מנהל פורום לב האישה