בדיקת אקו.... ועוד...

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/05/2023 | 11:52 | מאת: אני

שלום פרופסור . אני בת 34, מאובחנת עם sle. בצעתי בדיקת אקו לב עקב תחושה של קוצ"נ. בבדיקה נמצא דליפה מינמלית במסתם המיטרלי ומסתם טריקוספידלי. ועיבוי של מסתם האורטלי. בנוסף, בצעתי גם תפקןדי ריאות - נמצא הפרעה קלה בדיפוזיה והפרעה קלה רסטרקטיבית. ו ב- ct נמצא אטלקטזה. השאלה- האם בדיקת האקו- תקינה ? יש לציין שעשיתי אקו לפניי שנה והממצא של עיבוי המסתם האורטלי- חדש. והאם יש קשר לתחושה של הקוצ"נ ?

בבדיקת האקו אין ממצא משמעותי או כזה שמסביר את התסמינים

21/05/2023 | 13:01 | מאת: אני

תודה על המענה, לגביי בדיקת האקו- האם יש צורך בהמשך מעקב. או שמבחינתי זה אומר שהכל תקין ?

מנהל פורום לב האישה