פענוח ct לאישה בת 92 לאחר ניתוח מעי הגס

דיון מתוך פורום  לב האישה

12/05/2023 | 20:26 | מאת: תמר

סבתא בת 92 לאחר ניתוח במעי הגס כרגע מאושפזת בגלל מים בריאות ולב מוגדל אשמח לפיענוח והסבר מה עתיד לבוא תודה ממצא ct הלב מוגדל, הסתיידות גסה באנולוס מסם מיטראלי ללא נוזל פריקרדיאלי, מודגם טרומבוס גדולים בעליה ימנית ועליה ואוזנית שמאלית, כמו כן הודגם פגם מילוי ווריד איליאקלי משותף וחיצוני מצד ימין - פקקת עמוקה. נוזל פלאורלי בכמות קטנה בשני בסיסים. בקע היא טלי קטן, שינויים אינטרסטיציאליים פיברואטלקטטיים בשני הבסיסים.

חלק מהממצאים מתאימים לגילה הכרונולוגי - הממצאים הפתולוגים העיקריים הינם קרישים שנמצאים בעליות הלב ו וורידים - על המשמעות הסיבות ודרכי הטיפול יש לדבר עם הצוות המטפל

מנהל פורום לב האישה