אי נעימות בחזה במצב שכיבה/שינה- צד שמאל

דיון מתוך פורום  לב האישה

12/05/2023 | 15:12 | מאת: יעל

שלום, יש לי תחושה של אי נעימות בחזה בצד שמאל בלילה. מינואר לפחות השנה. משהו חדש שלא היה לי אף פעם. זה מופיע בשינה מעין לחץ.אבל מסתבר גם במצב שכיבה ( פשוט מצב זה אופייני לי ללילה ופחות לשנ"צ) כשאני קמה מתנוחה זו אני עדיין מרגישה אי נעימות/ לחץ. לוקח לזה זמן עד שזה עובר. מתחיל להדאיג אותי כי התדירות די גבוה. ואי נעימות תחושת לחץ בצד זה מפריעה לי. התחלת כעת לעקוב ולראות תדירות וכו'.. אני בת 48. משקל תקין על גבול רזה. אין לי שומנים בדם/סוכר לא נוטלת כדורים בכלל. למה זה? מה ניתן לעשות.? בזמן האחרון התדירות מתגברת. אתמול הייתי אצל רופא משפ' לא ממש בדק רק לחץ דם וסטטוסקופ ונתן הפניה לקרדיולוג. האם צריך קרדיולוג? איך אפשר להקל על זה? תודה רבה

ראשית יש לחתור לאבחנה - אפשר בהחלט לעבור הערכה לבבית אצל קרדיולוג כולל בדיקה אקג ואקו במאמץ . אם הרושם שמקור הכאב אינו מהלב ( כאב חזה אינו בהכרח מהלב)- המשך הבירור יהיה בכיוונים אחרים ובידי רפואת המשפחה

מנהל פורום לב האישה