לחץ דם גבוה והשלכות.

דיון מתוך פורום  לב האישה

10/04/2023 | 22:32 | מאת: מאיה

שלום, אחותי בת 35 ויש שנה לחץ דם 138 על 107 וזה המצב כבר כמה שנים והיא שוקלת כ 140. יש לנו גם היסטוריה של דום לב במשפחה בגיל צעיר. האם דוקטור תוכל בבקשה לכתוב מה הם הסיכונים ומה עלול לקרות אם היא לא תטפל והאם זה עלול לקרות בשנים הקרובות? כי אמרתי לה שחשוב ללכת לקרדיולוג והיא לא מקשיבה לי. לא רוצה לקחת כדורים. חשבתי אולי אם היא תראה את זה כתוב, היא תבין. תודה רבה תגובה

כידוע יתר לחץ דם והשמנה ( ובוודאי כשהם יחד) קשורים בסיכון מוגבר להתקפי לב שבץ מוחי ופגיעה באברים נוספים ( כליה כבד) , בעליה בסיכון לסוכרת ותמותה מוגברת בהשוואה לאנשים עם משקל ולחץ דם תקינים - יש לפנות לקבלת הדרכה לאורח חיים בריא וטיפול לאיזון לחץ הדם

מנהל פורום לב האישה