פריקרדיטיס טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  לב האישה

31/01/2023 | 23:03 | מאת: שגיא

שלום רב, אמא שלי בת 64 אובחנה עם פריקרדיטיס. שוחררה לפני שבוע מאשפוז הביתה עם טיפול תרופתי הכולל אינדומד (Indomethacin), 50mg ×3 ביום למשך שבוע. קולכיצין 0.5mg ×2 ביום למשך 3 חודשים. נקסיום 20mg× 2 ביום - לא צויין למשך כמה זמן. יש לי 2 שאלות ברשותך, כיוון שהטיפול שניתן לאימי בתרופה אינדומד הוא למשך שבוע בלבד (שהסתיים אתמול), 1) האם יש צורך שהיא תמשיך ליטול נקסיום? שאלתי נובעת מכך שמקריאה בעלון לצרכן של התרופה נקסיום ובמדריך התרופות של אתר קופת חולים כללית מצויין ואני מצטט "טיפול בכיב כיבה או בכיב תריסריון או מניעה שלהם במטופלים שנוטלים תרופות מהמשפחה של נוגדי דלקת לא סטרואידיים (NSAID)". 2) האם נדרש לקחת נקסיום בטיפול עם קולכיצין? תודה רבה מראש

המלצות רקמהרופאי המטפלים בבקשה כעייקרון קולכימין בלבד אינה התוויה לטיפול בנקסיום וכו המלצות לגבי משך טיפול וצורך בטיפול נוסף מרופאים מטפלים בלבד

מנהל פורום לב האישה